Ketvirtį penkiais taškais pradėjo “Marista”, tačiau “Kolegija” į tai atsakė savo penkiais taškais ir išlygino rezultatą. Kėlinuko antrojoje pusėje “Kolegija” sugebėjo šiek tiek perimti iniciatyvą ir spurtavo bei atitrūko 20:15. Visgi, iki kėlinuko pabaigos “Maristai” pavyko sumažinti atsilikimą iki dviejų taškų 19:21.

“Kolegija” itin rimtai pradėjo antrąjį kėlinuką ir iš karto spurtavo 10:2 bei pirmą kartą susikrovė dviženklį pranašumą – 31:21. “Marista” paprašė minutinės pertraukėlės, tačiau po jos “Kolegija” dar labiau padidino savo pranašumą, šį kartą iki rekordinio – 35:21. “Maristos” taškų badą nutraukė Gyčio Marčiukaičio tritaškis (24:35). Antrajame kėlinyje sužaidus septynias su puse minutės, tai buvo vos antrasis “Maristos” taiklus metimas iš žaidimo. Į rūbines abi komandos pajudėjo švieslentėje degant rezultatu 44:32, kuris vis dar skelbė dviženklę “Kolegijos” persvarą.

“Marista” puikiai pradėjo antrąją rungtynių pusę ir iš karto ėmėsi darbo – mažinti skirtumą. Po Luko Šidlausko dviejų iš eilės taiklių tritaškių skirtumas sumažėjo iki vienaženklio – 50:44. Netrukus komandas skyrė vos 4 taškai – 51:47. per paskutines trisdešimt rungtynių “Kolegija” dukart apmaudžiai suklydo puolime, o tuo pasinaudojusi “Marista” išlygino rezultatą. Prieš lemiamą ketvirtį lygybė – 55:55.

Ketvirtąjį kėlinuką keturiais taškais be atsako pradėjo “Kolegija”, visgi, “Marista” po itin ilgos pertraukos sugebėjo vėl persverti 59:55 59:60 65:60

31:21

Leave a Reply